info@cadiztaxitours.com
(+34) 627042073
(+34) 687944272

Geschiedenis

Catedral Cadiz

Cadiz Kathedraal

Cadiz is niet alleen de oudste stad in het westen, het is ook de meest zuidelijke van de Europese hoofdsteden. Gelegen aan de baai van uw naam en omgeven door de Atlantische Oceaan, wordt door een smalle landengte naar de rest van het schiereiland bevestigd. Het is een van de acht provincies die deel uitmaken van de autonome gemeenschap van Andalusië. De kusten, waar ontelbare zandstranden, breiden de Cadiz kust langs 260 km. Vanuit de klimatologische oogpunt, de provincie Cadiz heeft een gematigd klimaat: 17.6 º jaargemiddelde temperatuur.

 

Cádiz is een stad met een lange geschiedenis. Gesticht door de Feniciërs rond 1100 een. C., verwelkomde Carthagers, Romeinen, Visigoten, moslims en was instrumenteel in de ontdekking van Amerika enclave.

Gran Teatro Falla

Falla Theater

 

De naam van Cadiz is er veel veranderd in haar geschiedenis. De oorspronkelijke naam was Gadir in Fenicische, na Gádeira in het Grieks, Latijn en zelfs Gades Qadis in het Arabisch. Daarom is de mensen van Cadiz genaamd “Cadiz”. Hercules is de mythologische stichter van Cadiz en zijn naam was Melkarth Fenicische.

 

Cádiz is een afgelegen stad van het massatoerisme en het koppelen van de universitaire omgeving langs de open, gastvrije en vrolijke karakter van de mensen. Zijn oude stad, beschouwd als een historisch monument, is gedeeltelijk omgeven door muren en heeft monumenten zoals de barokke-neoklassieke kathedraal, de kerk van Santa Cruz, de kastelen van San Sebastian en Santa Catalina, de Puertas de Tierra (oude ingang van de stad , enz.).

 

De stad heeft de volgende stranden: het strand van La Caleta, in de oude stad, de stranden van Victoria, Santa María del Mar en Cut naar het nieuwe gedeelte. Om dit alles moeten we de verscheidenheid aan sportieve en culturele activiteiten toe te voegen die de stad biedt (Carnaval, Pasen).

Puertas de Tierra

Puertas de Tierra